„Vilnius: 700 metų jaunas“

Lapkričio 28 d. 9a klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytojomis Inesa K. ir Violeta L. keliavo į Vilniaus senamiesčio širdį – Katedros aikštę. Ten mokiniai sudalyvavo orientaciniame žaidime-edukacijoje apie Vilniaus senąjį miestą.
9-okai susitiko su gidu ir pasiėmė užduotis, kurias turėjo įvykdyti per valandą. Iš viso buvo dešimt uždavinių, kiekvienas iš jų reikalavo rasti slaptas gatves ir atlikti tam tikrus galvosūkius. Susidomėję mokiniai nieko nelaukdami padalino į penkias grupes ir pradėjo tyrinėti Vilnių.
Užduotis įvykdėme gana sunkiai, bet, nepaisant to, bendravome, kūrėme pergalės planą ir netgi nepabijojome paprašyti praeivių pagalbos. Įdomu, kad vienas pilietis bandė mums padėti surasti siauriausią senamiescio gatvelę, tačiau jis mus nuvedė į visai kitą vietą, jau iš tolo nepanašią į siauriausią gatvę. Visgi mes sugebėjome atlikti visai kitą užduotį, susijusią su ta gatve. Atlikę daugiau nei pusę užduočių, šiek tiek pavėlavę grįžome prie kunigaikščio Gedimino paminklo ir, pasirodo, laimėjome!
Tai buvo be galo įdomi patirtis. Vilnius mums tapo dar labiau artimas!