Susitikimas su Lietuvos Respublikos Seimo nariu Kasparu Adomaičiu

Tikriausiai visi pamenate, kai mokykloje buvo eksponuojama chemijos mokslų daktarės Alisos Palavenis fotografijų paroda „Pakelti ar palikti: niekieno šiukšlės“, taip pat kad 9–10 klasių mokiniai dalyvavo esė konkurse apie ekologiją. Tad džiaugiamės pranešdami, kad tai ne viskas! Mes tęsiame ir plečiame žinias apie ekologiją.
Vasario 28 dieną 8–10 klasių mokiniai dalyvavo susitikime su LRS Aplinkos apsaugos komiteto nariu Kasparu Adomaičiu. Seimo narys pristatė prezentaciją, kurios metu buvo kalbama apie klimato kaitą. Akivaizdu, kad mokiniams ši tema aktuali, nes jie drąsiai įsitraukė į diskusiją apie šiltnamio efekto poveikį mūsų atmosferai, sužinojo naujų, įdomių faktų: kaip keičiasi temperatūra Mėnulyje skirtingu paros metu, kokie cheminiai elementai be vandens ir anglies dioksido kaupiasi mūsų atmosferoje bei kokią įtaka daro planetai, kaip Žemės temperatūra keitėsi per paskutinius 200 metų ir kodėl kyla vandens rūgštingumas vandenynuose.
Apibendrindami svarstė apie tai, ką šiuolaikinis žmogus gali padaryti dėl planetos ateities? Aktyviausiems mokiniams buvo įteikti magnetukai, kurie atkeliavo iš Seimo.

Gabrielė Jaruševičiūtė 10b klasė