Protų mūšis „Neįtikėtina Vilniaus istorija. 2023“

Sausio 27 d. įvyko protmūšis, skirtas paminėti Vilniaus 700 metų jubiliejų. Šiame susibūrime dalyvavo 8–10 mokiniai.
Iš pradžių vyresnieji buvo supažindinti su žaidimo taisyklėmis, o tada klausė vieni kitų komandų pristatymų. Grupių šūkiai bei pavadinimai – unikalūs, išskirtiniai, atspindintys komandos nusiteikimą bei kūrybiškumą. Klausimai buvo apie Vilniaus istoriją, Vilniaus paminklus ir įžymybes, taip pat Vilniaus geografinę padėtį. Labai pradžiugino tai, kad pasitaikė klausimų apie tas vietas, kuriose mes patys esame lankęsi, apie lietuvių dainas, kurias kadaise mokėmės arba girdėjome, apie įžymybes, kurias žinome. Tačiau, nepaisant to, klausimai buvo sudėtingi ir reikalaujantys kritinio mąstymo, patikrinantys dalyvių disciplinų išmanymą, apsiskaitymą.

Protmūšio metu komandos jautė skirtingus jausmus ir emocijas: pasitikėjimą, džiaugsmą, viltį, pasididžiavimą, intrigą, kovingumą.
Smagu pranešti, kad protų mūšį laimėjo 10b klasės komanda „Žalia šviesa“ (Julija N., Danielius V., Andrej G., Gabrielė J., Alesia B.).
Džiaugiamės, kad mūsų mokykloje yra organizuojami tokie renginiai, kuriuose mes galime sudalyvauti ir įgauti naują patirtį bei gerų prisiminimų.

Gabrielė Jaruševičiūtė 10b klasė