Projektas „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ mokinių klubas

Tikriausiai vaikščiodami pirmame mokyklos aukšte jau matėte plakatą, kuriame parašyta, kad mūsų mokykla dalyvauja projekte „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“. Šiais 2022–2023 m.m. 6b klasės mokiniai kartu su klasės vadove tapo tie laimingieji, kurie viską išbandys savo kailiu.
Šio projekto tikslas – atskleisti ir ugdyti mokinių ir mokytojų kūrybingumą, kritinį mąstymą ir kitas svarbiausias kompetencijas, padėti mokykloms kurti aktualų, XXI amžiaus savastį atliepiantį ugdymo procesą, suteikti praktinę pagalbą sprendžiant aktualius mokymosi iššūkius.
Norisi pasidalinti naujienomis, kad jau prabėgo I-asis projekto etapas-planavimas. Šiame etape vyko mokinių tyrimas, todėl turėjome galimybę susitikti su Egle net 4 kartus po 3–4 val. Šio etapo tikslas – išskirti klasėje esančius iššūkius, problemas, numatyti, ką veiksime toliau, koks bus projekto rezultatas.
Džiaugiamės, kad pirmieji darbai atlikti. Probleminį klausimą išsikėlėme, tyrinėjimo įgūdžius apsibrėžėme, tolimesnius žingsnius nuodugniai nusimatėme.
Lieka laukti 2-ojo etapo-įgyvendinimo!