Pasaulio pažinimo pamokos „MINECRAFT“ platformoje

Vasario 7 dieną 4a klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Inesa K. bei informatikos mokytoja Larisa G. prisijungė prie kitų Lietuvos mokyklų ir nemokamai išmėgino „Edukrafto“ organizuojamas pasaulio pažinimo pamokas su „Minecraft“. Vyresniosios kartos atstovui galbūt neaišku, kas tas „Minecraft“, bet jaunosios kartos atstovai tau greit atsakys, kad tai vienas populiariausių kompiuterinių žaidimų pasaulyje!
„Edukraftas“ šioje vaikų mėgstamoje žaidimo aplinkoje sukuria virtualų pasaulį ir edukacines užduotis pagal pamokos temą, o mokiniai su mokytojais jas atlieka ir kiek daug visko išmoksta! Žaidi ir tobulėji. Ar gali būti paprasčiau?
Projekto metu mokiniai išmoko, kaip reikia valdyti veikėją, atlikti su juo veiksmus virtualiuose žemėlapiuose ir, žinoma, kadangi projektas buvo skirtas vasario 16-ajai, mokiniai išmoko, kaip ir kada atsirado Lietuvos valstybės simboliai, teisingai sudėliojo Lietuvos istorijos įvykius laiko juostoje, kūrė Tautišką giesmę, ieškojo pasimetusių herbo dalių!