Impresionistai. Nuo Monė iki van Gogo

Sausio 6 dieną 9b klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos bei dailės mokytojomis vyko į Kauną. Išvykos tikslas – apsilankyti impresionizmo parodoje „Pasaulio dailės lobynai. Nuo Monė iki van Gogo“. Monė, van Gogas, Sezanas, Pisaro – šias pavardes žino daugelis, tačiau jų originalius paveikslus matė retas. Jie kabo didžiausiose pasaulio galerijose, įsikūrusiose Niujorke, Čikagoje, Paryžiuje, Londone ir kituose miestuose, o kai kurie kūriniai šiai dienai priklauso privačioms kolekcijoms ir yra itin retai viešai eksponuojami.
Parodoje vaizduotę žadino kvapai, garsai, šviesų instaliacijos. Pravėrus parodos duris mokiniai pateko į tam tikrą impresionistinį vaizdinį – žaliuojančią gamtos oazę, kurią taip dažnai savo darbuose vaizduodavo impresionistai. Paveikslų ekspozicija buvo suskirstyta į ankstyvą rytą gamtos apsuptyje, Paryžiaus kavinių ir miesto šurmulį dieną ar muzikos ir šokio sūkurį naktį.
Vėliau mokytojos kartu su mokiniais aplankė įdomias bei žymias Kauno vietas: Aleksoto apžvalgos aikštelę, kilo su seniausiu Lietuvos funikulieriumi, pašniukštinėjo ir patyrinėjo Kauno gatvės meną. Žinoma, nepraleido progos nuvykti prie žymiosios Kauno pilies bei Kalėdų eglutės.
Įdomu tai, kad mokiniai patys organizavo šią išvyką: pirko bilietus, sukūrė maršrutą. Tapo gidais patys sau.