Pojūčių eksperimentų laboratorija

Gruodžio 23 dieną vyko netradicinė ugdymo diena „Meduolių diena“. Šią dieną mokykloje nevyko įprastos pamokos, o buvo planuojamos įvairiausios veiklos, kurios sudomintų jaunąją kartą.
STEAM – viena iš modernių švietimo krypčių pasaulyje, akcentuojanti įvairialypę mokymosi aplinką ir parodanti vaikui, kaip suderinti mokslą, meną, kūrybą ir visa tai taikyti kasdieniame gyvenime. Jos tikslas – ugdyti mokinių kūrybiškumą, domėjimąsi tiriamąja veikla, gebėjimą taikyti teorines žinias, mokymąsi bendradarbiaujant grupėje. Ne paslaptis, kad dauguma profesijų šiais laikais reikalauja pačių įvairiausių įgūdžių integracijos. Sėkmę dirbant gali atnešti kaip tik STEAM.
Todėl 5b klasė šią dieną ir pasirinko STEAM įtraukiojo mokymosi veiklą, kurios metu mokiniai kartu su klasės vadove įgyvendino 3 labai skirtingus eksperimentus. Atlikę eksperimentus, mokiniai turėjo reflektuoti ir nusakyti jausmus bei emocijas, kurias sukėlė eksperimentai.
Mokiniams labai patiko patiems uždegti degiąsias medžiagas, matuoti, skaičiuoti, aprašyti, stebėti, minkyti įvairiausias medžiagas, kurias patys sumaišė. Šios veiklos metu mokiniai jautė baimę, atsakomybę, gailestį, nerimą, laimę, džiaugsmą, pyktį, pasitikėjimą, pasibjaurėjimą!
Diena buvo kupina įvairių potyrių ir pojūčių.