Statybų slėnis. Komandos formavimo kūrybinės edukacinės dirbtuvės

5b klasė kartu su klasės vadove dalyvavo emocinio intelekto lavinimo edukacinėje programoje, skirtoje 5–12 klasių mokiniams.
Visi puikiai žinome, kad darbas komandose ir gebėjimas bendradarbiauti – vienas svarbiausių įgūdžių žmogaus sėkmei. Dažnai pastebime, kad mokiniai stinga šių įgūdžių, tačiau to galima išmokti! O jei dar gauni kūrybišką, įdomią užduotį – pastatyti neįprastą statinį, naudojant neįprastas statybines medžiagas – tai tampa nuotykiu visai komandai!
Užsiėmimo metu mokiniai buvo suskirstyti atsitiktinėmis komandomis. Kiekvienas komandos narys gavo vaidmenį, kurį turėjo atlikti viso užsiėmimo metu.
Komandos stengėsi įgyvendinti priskirtas užduotis: sugalvoti komandos pavadinimą, šūkį, diskutuoti, generuoti ir įgyvendinti idėjas. Vėliau „Statybų slėnyje“ prasidėjo tikrasis darbas. Kiekviena komanda siekė išsiskirti, pastatyti originaliausią, aukščiausią ar tvirčiausią bokštą iš makaronų!
Užsiėmimo pabaigoje buvo vertinamas komandų darbas, vyko vaidmenų aptarimai ir diskusijos tiek komandose, tiek bendrai visoje dalyvių grupėje. Po edukacijos mokiniai pateikė išties prasmingų įžvalgų apie komandinio darbo svarbą.