Europos kalbų savaitė

Rugsėjo 26 dieną Europa mini kalbų įvairovės dieną. Lietuvoje Europos kalbų dienos šventė yra švenčiama nuo įstojimo į Europos Sąjungą. Europos kalbų dienos tikslai yra trys: parodyti visuomenei, kaip svarbu mokytis kalbų, raginti daugiau išmanyti bei vertinti visas kalbas ir skatinti mokytis visą gyvenimą.
Šiais mokslo metais mūsų mokykloje šios ypatingos dienos minėjimas truko ne dieną, o netgi visą savaitę! Mokytojai kartu su mokiniais suorganizavo daug įdomių, linksmų, prasmingų projektų. Visų veiklų tikslas – paskatinti kalbų mokymosi įvairovę, išugdyti pagarbą visoms Europos kalboms, skatinti mokinių norą pažinti kuo daugiau apie Europos šalis bei jų kalbas.

Mažiausieji, kurie dalyvavo šios dienos minėjime – ketvirtokai. Jie piešė rankas, o rankoje tos šalies vėliavą, kuri jiems labiausiai patinka, žinoma, 4-okai nepamiršo ant rankų pirštų parašyti tos kalbos žodžių, frazių! 5-okai rinkosi savo svajonių šalis. Paruošė plakatus ir papasakojo labai daug naudingos, negirdėtos, įdomios informacijos apie svajonių šalies kalbą, kultūrą. 6-okai gilinosi į vardų reikšmes ir kilmę. Nemeluosime, tikrai buvo verta paklausyti mokinių giminės medžio vardų atsiradimo istorijų! 7–8 klasių mokiniai rinkosi Europos asmenybes: rašytojus, dainininkus, sportininkus, mokslininkus ir visus tuos, kurie prisideda prie Tėvynės garsinimo pasaulyje. Na, o vyresnieji 9-okai šiais metais pasirinko Lietuvą. Mokiniai suorganizavo konferenciją apie Lietuvos kalbininkus, tarmes, pirmąją knygą, žodynus.
Praėjo iš tiesų šauni, tolerantiška kalbų savaitė!