Vyturio biblioteka – beveik 500 svarbiausių e. knygų

Mielieji, turbūt žinote, kad knygų skaitymas turtina vaizduotę, plečia žodyną ir augina asmenybes.
Šiais mokslo metais Vilniaus miesto savivaldybė finansavo galimybę skaityti ir naudingas, ir reikalingas knygas, todėl kviečiame mokinius ir mokytojus susikurti paskyrą „Vyturio“ internetinėje bibliotekoje ir skaityti skaitmenines knygas, kurios reikalingos tiek mokyklai, tiek laisvalaikiui – išbandykite patys!
Vyturio bibliotekoje rasite beveik 500 elektroninių knygų, kurios jūsų patogumui suskirstytos pagal amžiaus grupes. Skiltyje MOKYKLAI pateikiami kūriniai pagal atnaujintą lietuvių kalbos ir literatūros programą, suskirstyti pagal klases. Greičiausias būdas sužinoti, ar kūrinys yra bibliotekoje yra per paieškos funkciją. Kūriniai randami pagal autorių, kūrinio pavadinimą, dalis – pagal veikėjų vardus.
Keli paprasti žingsniai, norint tapti išmaniuoju skaitytoju:

  • Savo interneto naršyklėje (kompiuteryje, planšetėje ar telefone) įveskite ,,Vyturio“ svetainės prisiregistravimo adresą https://vyturys.lt/kodas/vnnaujamiescio  ir užėję į puslapį spauskite – Registruotis.
  • Prisiregistruokite, nurodydami savo asmeninius duomenis ( elektroninio pašto adresą, savo susigalvotą slaptažodį), paspauskite – „Toliau“.
  • Mokytojai ir 5–10 kl. mokiniai renkasi paskirtį – „Kiti skaitytojai“, pradinukai – „Tėvai“. Paspaudę ant vienos iš šių paskirčių, spauskite – „Toliau“
  • Užpildykite lentelę, kurioje reikia įrašyti savo vardą, amžių, vėliau spauskite – „Registruotis“. Sveikiname užsiregistravus! Rinkitės knygas ir skaitykite. Pildykite savo lentyną ir skaičiuokite perskaitytus puslapius, sužinokite kiek vidutiniškai puslapių perskaitote per mėnesį ir kiek medžių išsaugote.

Maloniai kviečiame išbandyti ir naudotis šia puikia nemokama galimybe!